Mitä opetan

Dynaaminen Hatha & Vinyasa

Dynaamiset tunnit koostuvat erilaisista aurinkotervehdyksistä ja asanoista, joita varioidaan tarpeiden ja teemojen mukaan. Opetan tarkkaa asana työskentelyä helpottamaan harjoittelijaa oikeaan linjaukseen ja oikeanlaiseen työskentelyyn oman kehon kanssa.

Käytän tunneillani apuvälineitä mm. joogablokkeja ja vöitä luomaan ja tuomaan asanoihin lisää haasteita ja samalla helpottamaan asanan muodostamista. Kutsun tuntejani dynaamisiksi hatha tai vianyasa tunneiksi, joissa anatomia ja kehon moninaisuus otetaan huomioon.

Yinjooga

Yin jooga on myös terapeuttinen tapa tuoda ja luoda tasapainoa kehoon perustuen kiinalaisen lääketieteen meridiaaniteoriaan.

Harjoitukset tuovat helpotusta liikkeisiin, nivelvaivoihin sekä yleisiin kehon kireystiloihin (erityisesti alaselän alueelle, lantion, niskan ja hartioiden kireyksiin). Harjoitus lisää myös elinvoimaa sisäelimien alueilla ja auttaa kehoa puhdistautumisessa. Yinjoogaliikkeissä pystytään pitkään, etsimme meditatiivisuutta ja rentoutta kehoon sekä hengitykseen.

Liikkeitä modifioidaan ja käytetään apuvälineitä, joten tämäkin joogamuoto sopii erinomaisesti kaikille joogaharrastajille. Yinjoogaan liittyy saumattomasti meditaatiot sekä Pranayamat eli hengitysharjoitukset, joita liitän asanaharjoitteluun.

Klassinen Pilates

Opetan myös klassista mattopilatesta pienryhmille. Pilates on myös ns. yksilölaji ja toinen erittäin kokonaisvaltainen metodi keholle kuten joogakin on. Opetan Joseph Pilateksen kehittämää alkuperäistä pilatesmetodia mahdollisimman puhtaasti. Se on ainutlaatuinen tehokas tapa liikkua. Jokaisessa liikkeessä vahvistat ja venytät lihaksiasi monipuolisesti. Et tee erikseen liikkeitä yhdelle lihasryhmälle vaan käytät koko kehoasi ja liike lähtee aina keskivartalon lihaksista, joihin kuuluuvat kaikki vatsalihakset, pakarat ja myös selkälihakset. Tunnin aikana lihaskunto ja liikkuvuus kasvavat ja edistyneemmillä tunneilla harjoittelu on hyvinkin aerobista.