Kuka olen

Olen intohimoinen hyvinvoinninlähettiläs, ruokafriikki- ja kokki, yhden ihanan taitoluistelijan äiti sekä räiskyvällä luonteella kuorrutettu vaimo. Alkujaan minusta piti tulla keittiömestari, mutta minusta tuli muutaman mutkan kautta yrittäjä.

Yritykseni Exhale Finland on perustettu vuonna 2010 ja se toimii jooga -ja pilatesopetuksen lisäksi ekoloogisten puutalojen parissa. Opetan yrityksissä ja yhteisöissä, sekä koulutan Hima Happiness studiolla jooga-opettajaksi opiskelevia.

Tutustuin joogaan vuonna 2000 osallistuessani Petri Räisäsen Astangajoogan alkeiskurssille Helsingissä. Sen jälkeen olen harjoitellut ja opiskellut upeiden jooga-opettajien johdolla heidän tunneillaan, koulutuksissa ja erilaisissa työpajoissa. Ensimmäisen joogaopekoulutukseni suoritin vuonna 2009 ja sen jälkeen olenkin matkustanut ympäri maailmaa tutustuen moneen kansainväliseen opettajaan ja heidän näkemyksiinsä.

Tällä hetkellä opiskelen Noah Mazén 300h koulutuksessa. Koulutus on jatkoa peruskoulutukselle ja auttaa minua ymmärtämään syvemmin harjoitusta sekä ohjaa opettamista selkeämmäksi kokonaisuudeksi. Opiskeluun liittyy useita osa-aluetta kuten filosofia, anatomia, asanatyöskentely, pranayama, meditaatio sekä tietysti itse opettaminen. Noah opettaa tarkkaan linjattua ja lempeää, mutta kurinalaista joogaa. Hänen tuntinsa keskittyvät joko asanatyöskentelyyn, Vinyasaan tai teemoihin. Älykkäästi rakennetut tunnit sisältävät aina filosofisen, anatomisen ja toinen toistaan tukevan asanan.

Opetan siis lujan lempeästi, herättämällä jokaista ajattelemaan mitä ja miksi jotain teemme.

Intohimoisena ruoka -ja hyvinvointi-ajattelijana seuraava lause linkittyy ajatuksiini täydellisesti:

“Let food be the medicine and medicine be the food” Eli olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi.

― Hippocrates (ca. 460 BC – ca. 370 BC)